fbpx

Vitamina C este cunoscuta ca un puternic antioxidant, însă veleitățile sale merg dincolo de asta. Este un puternic imunostimulator (studiile arata ca are eficiență mai mare în prevenție așa că faceți o cură înainte să vă prindă răceala), dar și un bine documentat aliat antiageing, refacand structurile de colagen si elastina (din piele, dar si a tesuturilor din interiorul organismului!), cele care oferă aspectul ferm și elastic al pielii.

Este un foarte bun adjuvant în dietoterapia diverselor afecțiuni, inclusiv în cancer (prooxidativă pentru celulele canceroase, susține imunitatea pacientului oncologic, promoveaza refacerea tesuturilor mai ales daca s-a intervenit chirurgical).

Vitamina C este abundentă în frunzele verzi (multe salate crude, în special cu pătrunjel verde), măceșe și altele, însă ar trebui să avem o alimentație constant îngrijită și bogată în vegetale de calitate. Absorbția vitaminei C este scăzută de mai mulți factori, cei mai semnificativi fiind: instabilitatea vitaminei (se oxidează foarte ușor) și densitatea micronutrițională scăzută a alimentelor moderne. Astfel că, pentru a obține un necesar de vitamina C putem să suplimentăm cu o cură de vitamina C.

Personal, am căutat mult o formă de administrare orală a vitaminei C bună. Din cauză că e așa sensibilă și se oxidează repede, ea trebuie stabilizată foarte bine, astfel nu veneficiezi la maxim de ea. În afară de varianta intravenoasă (administrată cu precauție și de personal calificat), singura variantă de calitate pe care am găsit-o în acest moment, în România, este Vitamina C lipozomală Altrient.

Ce este vitamina C lipozomală? Este o formă a vitaminei C în niște capsulițe grăsoase, pentru a evita contactul acesteia cu oxigenul (aer sau apă) până ajunge în intestin, spre maxima absorbție. Am încercat diverse suplimente și am ajuns la o concluzie: decât să cumpăr 5 feluri de vitamina C proaste, mai bine cheltui pe una bună, căreia i-am simțit efectul. Vitamina C lipozomală de la Altrient are și studii clinice și poate fi achiziționată cu cod de reducere

sigina10 de aici.

Dacă nu v-ați gândit la cadou de Moși sau zile de naștere, încă o mai puteți include pe lista unor cadouri utile oricui, fără rabat de la calitate, indiferent că dorește prevenție imunitară, antiageing sau are o problemă de sănătate mai gravă.

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
Programari: 0749651957 (Synobis Medical)
Consiliere la distanță (din țară): vezi condiții aici.

Share This

Share this post with your friends!