fbpx

E sezonul virozelor de tot felul și acum, în special, suntem într-o situație particulară cauzată de caracterul pandemic al covid19, un tip de coronavirus. Măsurile igienice de prevenție a răspândirii virsului sunt cele de bun simț (dar neaplicate până acum atât de masiv), și cele speciale, luate de autorități.

Însă mai există măsuri individuale, de maximizare a resurselor care ne pot întări sistemul imunitar. Avem două tipuri de imunitate: nespecifică (înnăscută) și specifică (dobândită pe parcursul vieții). Acesta din urmă se adresează și virusului covid19, pentru care nu avem încă ”apărare formată”.

Mediul modern poate slăbi sistemul imunitar al individului prin multe aspecte. Unele controlabile, altele necontrolabile. Oboseala scade imunitatea așa că asigurați-vă că vă odihniți suficient. Organismul își reface rezervele energetice doar prin somn adecvat. Poluarea impiedică oxigenarea celulară adecvată, așa că asigurați-vă niște timp în aer liber măcar la final de săptămână. Stresul contribuie și el la scăderea imunității, așa că încercați să vă raportați cu mai mult calm la evenimentele care vi se întâmplă, scăzând astfel nivelul de stres. Alimenația necorespunzătoare consumă resurse, alimentația sănătoasă adaugă la resurse. Aveți nevoie de substrat nutrițional de calitate pentru ca organismul și sistemul imunitar să funcționeze optim. De proteine de calitate pentru anticorpi, de antioxidanți din legume și frunze verzi pentru combaterea stresului oxidativ și de unele suplimente benefice cum ar fi vitamina C. Atenție, însă, că nu poți înlocui cu o pastilă ceea ce nu faci cu întregul stil de viață! Apoi mai sunt alimentele bactericide cunoscute cum sunt: ceapa, usturoiul, la încemâna oricui sau ghimbirul. O ”cură” zilnică de ceapă taiată în salată sau un mujdei generos seara pentru toată familia sunt cele mai accesibile măsuri alimentare. Nu toți suntem la fel de rezistenți, nu toți suntem cu o imunitate de fier, dar fiecare putem face ceva *mai bine* pentru propriul corp, în fiecare din aspectele menționate mai sus.

Vezi și Vitamina C lipozomala. Cod de reducere vitamina C lipozomala sigina10 valabil aici.

Informare: La Synobis Medical îți asigurăm un mediu antiseptic având grijă de la igiena zilnică a clanțelor, mânerelor și aparaturii (la fiecare pacient), până la igiena asigurată de linoleul special conceput pentru unitățile medicale și care e bactericid și antimicrobian. De asemenea, clienții și pacienții noștri nu sunt în faza acută, dacă au viroză, sunt reprogramați când se însănătoșesc.

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
Programari: 0749651957 (Synobis Medical)
Consiliere la distanță (din țară): vezi condiții aici.

Share This

Share this post with your friends!