fbpx

Nutriționist Dietetician

licențiat UMF Cluj-napoca

Responsabilitatea nutriționistului-dietetician este să realizeze anamneza pacientului, să stabilească diagnosticul nutrițional și prescripția nutrițională, în baza scrisorii medicale aduse de pacient de la medicul de familie sau a diagnosticului medical stabilit de medicul specialist, dacă sunt probleme medicale deosebite. 

Pacientul trebuie să vină cu analize la zi (cel mult din ultimele 6 luni), interpretate de către medic. Nutriționistul-dietetician poate cere efectuarea unor analize necesare stabilirii prescripției nutriționale corecte.

Studii universitare în nutriție

Actualmante, UMF deține o secție distinctă de nutriție și dietetică (curiculă de 4 ani condensată în 3 ani nivel licență + 2 ani master).

Nutriția și dietetica este o specializare medicală de sine stătătoare, la fel ca asistența medicală, fizioterapia, kinetoterapia etc, nu este subordonată niciunei specializări medicale, ci, ca și cele mai sus înșiruite, se află în interdependență. Echivalentul internațional al Nutriționistului-Dietetician în lume este ”Registered Dietitian”.

Între studiile postuniversitare ale ND Sigina Pop se enumeră dietetica oncologică, dietetica în boli alergice și autoimune, nutrigenetică.

Dezvoltare personală documentată din 2017-2020, după cum urmează: (70 ore, ian. 2017- mar. 2018) Atașament și reglare emoțională. Tipare de atașament și reprezentări despre sine, lume și alteritatate. Reglare emoțională și adicție. Călătoria spre sine, de la sinele defensiv la sinele real. (40 ore, aprilie – decembrie 2018) Atașament și autenticitate.

Despre importanța rupturilor și reparațiilor în relațiile de atașament. (70 ore, ianuarie-august 2019) Foamea fizică și foamea emoțională. Reglare emoțională și adicție. Motivația pozitivă și motivația negativă. Compasiunea, catalizator al schimbării. Reprezentările negative despre sine, obstacol în calea schimbării. (20 ore, ianuarie-aprilie 2020) Indroducere în paradigma Cercul Siguranței.

 

Servicii de consiliere:

  • nutriție individuală sau de cuplu/familie
  • dietoterapie în diverse stări patologice
  • nutriție anti-age și healthy aging
  • nutrigenetică (testare și implementare)

Nutriție

O nutriție sănătoasă înseamnă diferit de la un individ la altul. Planul nutrițional personalizat se adaptează în funcție de stilul de viață actual, dar se și adaptează situațiilor noi cu care se întâlnește individul. Relația cu nutriționistul este o relație de lungă durată, la care poți să revii pentru a găsi sprijin în orice etapă a vieții tale.

Experiență

ND Sigina Pop are o experiență generoasă începând din 2014, cu sute de cazuri pe controlul greutății și/sau afecțiuni cronice sau acute asociate. O mica parte din părerile pacienților pot fi vizualizate în secțiunea de Recenzii de pe pagina de Facebook.

Abordare cauzală

Toată formarea universitară, postuniversitară și personală face ca abordarea consilierelor la ND Sigina Pop să fie una cauzală, nu simptomatică, în fiecare caz în parte. Fie că vorbim de supragreutate sau de diferite afecțiuni. Omul este un tot extrem de complex care are nevoie de un speicialist cu o gândire clinică dezvoltată în consecință. 

Construcția unui stil de viață sănătos, fără diete.

Nu există ”scurtături”. Dacă te-ai lămurit că dietele, pilulele și ceaiurile de slăbit n-au nicio legătură cu realitatea științifică și ai ajuns pe această pagină, ai ajuns exact unde trebuie. Pentru a construi ceva durabil în materie de alimentație și stil de viață, ancorat în știință, este nevoie să îți dai timp și răbdare. Rezultatele dorite vor apărea, diferența este că le vei putea și menține.  Meriți să nu mai ai nevoie de diete niciodată! 

Fă schimbarea

pe care o meriți!

Fă primul pas spre o viață mai sănătoasă.

Email:
sigina@sigina.com