fbpx

Sigina Răspunde

Nutriție și dietetică

Vă stau la dispozitie cu raspunsuri despre nutriție si dietetică. Aceste raspunsuri nu vor înlocui o consultație, dar vă veți putea face o idee despre tehnicile și abordarea nutriției sănătoase.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă "fără dietă"?

Prin ”dieta” ar trebui sa înțelegem un stil alimentar, însă sensul acestui cuvânt a fost distorsionat, devenind sinonimul curelor de slăbire. Curele de slăbire nu sunt o soluție pentru controlul greutății, dau rezultate cât le ții, dar nu le poți ține o viață întreagă prin urmare nu numai că recâștigi kilogramele la loc, ba mai pui și în plus. Adică chiar agravează tendința spre supragreutate. Este felul creierului de a spune ”nu” dietelor. Cu Sigina vei învăța să îți cunoști organismul și nevoile, și vei învăța cum să mănânci, pentru a nu mai avea nevoie de diete (cure de slăbire) niciodată. 

 

la ce rezultate să mă aștept?

Rezultatele sunt consecința comportamentulului alimentar. Dacă un anumit comportament alimentar te-a dus acolo unde ești acum, ai nevoie de un alt comportament care să te ducă unde își dorești dar să te și mențină acolo. Asta vom face de-a lungul consilierelor, vom modifica treptat comportamente prin educație și alimentație conștientă, fără chin, pentru că lucrurile vor deveni firești. 

cum decurge întâlnirea online?

Întâlnirea online se realizează cu achitarea consilierii în avans și apoi se stabilesc data și ora. Se va desfășura ca apel video pe Skype sau web (link-ul se primește la stabilirea întâlnirii). 

Cum sa fac copilul sa manance?
Exista multe motive pentru care copiii de diferite varste refuza mancarea. Altele decat motive medicale usor vizibile pentru parinte (apatie, raceala, gripa, disconfort de orice fel). Refuzul de a manca la mese vine adesea ca un soi de ”santaj”, sa forteze parintele sa ii dea o alta varianta, una care ii place lui. De obicei, un aliment de confort (dulce sau sarat) dar care rareori face parte din categoria alimentelor sanatoase. Adica stie ca are optiuni si ca parintele ii va da orice cere până la urmă, doar ca sa manance. Nu cedati micului ”santaj”, copilul NU moare de foame. La un moment dat ii va fi suficient de foame încât să mănânce mancarea care există și nu dulciurile în loc de masă.
Cum decurge întâlnirea la nutriționist-dietetician?

Consilierea se face pe bază de programare – vezi secțiunea Contact. Atât consilierea la cabinet, cât și cea online presupune o ședință de aprox 50 minute în care discutăm despre situația individuală, eventuale afecțiuni, soluții și, în urma discuției, se elaborează planul alimentar. Acesta se primește pe loc sau, dacă este vorba de o patologie mai complicată (dietoterapie sau dietetica anumitor afecțiuni), se poate trimite ulterior întâlnirii pe mail. Dacă însă documentația pentru dietetică specială e trimisă din timp, pacientul poate pleca cu prescripția nutrițională realizată pe loc. La consilierea la cabinet se face și o evaluare complexă a compoziției corporale, cu Inbody 770. Evaluarea ulterioară se numește întâlnire de control sau monitorizare, la interval de o lună, dacă nu se stabilește o altă frecvență. 

care sunt costurile?

Prima ședință costă 250 lei, monitorizarea la o lună 150 lei de persoană. Consilierea a două persoane concomitent (cuplu, părinte/copil etc) costă 450 ședința inițială și 250 control la o lună. Pentru nutrigenetică accesați aici.

pentru ce afectiuni sunteti specializată?

Controlul greutății, atât creștere și tonifiere cât și în scăderea țesutului adipos, suprapondere și obezitate. Dietetica în diverse afecțiuni, metabolice, cardiovasculare, cancer, alergii, intoleranțe și autoimune, neuropsihiatrice. Psihonutriție și nutrigenetică.

Copilul vrea dulciuri în loc de mâncare, ce să fac?
Legat de dulciuri sau alte alimente de confort nu prea sănătoase, daca nu se poate rezista, cel mai bine e sa nu le aveți în casă. Deloc. Copilul nu poate procesa noțiuni abstracte de ”sănătos” și ”nesănătos”, așa că, dacă le va avea la discreție, va alege întotdeauna plăcerea mai mare. Faptul de a avea disponibilă doar mâncare sănătoasă și dulciuri cu caracter de ocazie îi va crea obiceiuri sănătoase. Când gătiți ”ceva bun”, faceți-o mai des cu legume, zarzavaturi și mai rar dulciuri de casă.

8 Comentarii

 1. M Lili

  Faceti consiliere nutritionala si pentru persoanele bolnave de endometrioza?

  Răspuns
  • Sigina

   Buna ziua, desigur, am experienta cu endometrioza. In mare parte se merge pe nutritie antiinflamatorie, dar evident trebuie discutat pentru fiecare caz in parte, asa ca va rog sa aveti documentatia medicala la indemana daca decideti sa veniti la cabinet.

   Răspuns
 2. Ioana

  Bună ziua! Aveți acel aparat care poate identifica compoziția corporală și rata metabolică? Și care ar fi costurile pentru un astfel de serviciu?

  Răspuns
  • Sigina

   Buna ziua! Avem Inbody 770 care ofera o analiza complexa a compozitiei corporale. Se poate face doar o compozitie corporala, scanarea dureaza 1 minut si costa 100 lei cu interpretarea sa cu tot (va explica dieteticianul care lucreaza atunci cand sunteti Dvs acolo).

   Răspuns
 3. Brujan Catalina

  Buna ziua,

  Faceti consiliere pentru tiroida Hashimoto si dieta Aip sau Paleo?
  Multumesc

  Răspuns
  • Sigina

   Buna ziua. Ma ocup si de alimentatia si dietetica autoimunelor, inclusiv hashimoto. De asemenea, ofer o informare corecta despre diete, mituri si realitati paleo inclusiv.

   Răspuns
 4. Țînțar Talida

  Buna seara!
  Am artropatie psoriazica de trei ani,in ultimul an am ,,reusit’’ sa ating si pragul de obezitate. Partea buna este ca in ultima luna mi s-a declansat si ambitia de a incepe un stil de viata sanatos si mi-as dori tare mult sa merg pe mana dumneavoastra. Intrebarea este,defapt intrebarile: fiind din Bucuresti,avem cum sa ne descurcam pe parcurs doar online? Sa-mi fac o programare la dumneavoastra inainte sau dupa ce fac un set de analize si daca da,ce fel de analize?(ultimele analize facute au fost acum doi ani,Dumnezeu stie ce a mai aparut intre timp).
  Multumesc mult! Va doresc o seara frumoasa🤗

  Răspuns
  • Sigina

   Buna ziua, facem consult nutritie online – partea buna este ca nu aveti nevoie de ”ambitie” pentru a corecta greutatea, ci de informare corecta, de invata cum sa mancati astfel incat sa va corectati si mentineti greutatea potrivita pe termen lung. Si, evident, sa nu mai aveti nevoie niciodata de diete. Trimiteti un mail de solicitare nutritie online – vedeti la Contact.

   Răspuns

Postează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *