fbpx

Diet Genes

NUTRIGENETICA PE TAVA… TA!

Pachet DietGenes + Fitness

1000 euro pachet: 2 intalniri + elaborare si implementare plan nutritional in baza raportului genetic, educatie nutritionala.

Informații despre fiecare test în parte, mai jos.

 

Pachet DietGenes + Skin Aging

1000 euro pachet: 2 intalniri + elaborare si implementare plan nutritional in baza raportului genetic, educatie nutritionala.

Informații despre fiecare test în parte, mai jos.

 

Pachet CardioMetabolic

1000 euro pachet: 2 intalniri + elaborare si implementare plan nutritional in baza raportului genetic, educatie nutritionala.

Detalii despre pachet, mai jos.

Ce înseamnă Nutrigenetica?

Diet Genes, Skin Aging & Fitness

Știința care studiază felul în care nutrienții interacționează cu genele, modificându-le expresia, se numește Nutrigenetică. Testul nutrigenetic DietGenes ne oferă o informatie valoroasă despre predispozițiile genetice legate de metabolizarea nutrienților, intolerante si riscuri de boli de mediu (obezitate, cardiovasculare, metabolice etc) și modificările de introdus.

Nutrigenetica revoluționează nutriția personalizată în Nutritia de Precizie. Nutriția de precizie îmbină nutriția comportamentală cu recomandarile nutrigenetice, aducând comportamentul alimentar tot mai aproape de profilul genetic personal, cu fiecare ședință.  

Testul genetic se face o dată în viață, genele nu se schimbă, cu ele ne naștem. Știm că alimentația și stilul de viață influențează expresia genelor, așa că este bine să știm ce predispoziții avem ca să știm cum modulăm răspunsul prin alimentație. 

Testele vin în pachet cu două întâlniri, din care una din întâlniri este prelevarea, și alta implementarea efectivă, la primirea rezultatelor. Prelevarea nu este invaziva si nici dureroasa, presupune probă de saliva si celule epiteliale bucale și durează un minut. 

Probele sunt trimise si prelucrate in Italia, la laboratoarul partener specializat in prelucrare si interpretare genetica.

Pachet CardioMetabolic

Bolile cardiovasculare sunt unele din cele mai raspandite afectiuni in Romania. Termenul se refera la o serie de boli ale inimii si ale vaselor de sange, cea mai frecventa fiind boala coronariana care poate duce la infractul de miocard. Infractul miocardic si accidentul vascular cerebral (AVC) sunt cauza nr 1 de mortalitate in Romania.

Unul din trei romani sufera de o boala cardiovasculara fie din cauze de mediu, fie ereditar. Evenimentele cardiovasculare pot fi prevenite printr-un stil de viata sanatos.

Testul Cardiometabolic calculeaza scorul de risc cardiovascular genetic (ereditar), pe baza variatiilor a peste 50 de gene si ofera un raport detaliat al acestora cu informatii despre modificarile de stil de viata – alimentatie, suplimentare, tipul de activitate fizica potrivit. In baza raportului genetic, dieteticianul elaboreaza planul alimentar de protectie cardiovasculara, tinand cont si de particularitatile individuale.

  Pachetul cardiometabolic continte doua intalniri: prima de preluare date, folosite in scopul realizarii testului genetic si prelevare proba, a doua intalnire dupa primirea rezultatelor si a raportului genetic, de implementare a planului alimentar.

  In cazul persoanelor care nu sunt din Cluj, acestea pot solicita kitul de recoltare si instructiunile prin mesaj la sectiunea Contact, urmand sa se stabileasca urmatorii pasi pentru consilierea online daca nu e posibila prezenta fizica la cabinet.

  Timpul de asteptare de la recoltarea probei si pana la primirea raportului genetic este de maxim o luna.

  DietGenes – informații test nutrigenetic 

  Analiza corporala completa + consult
  Dieta genetica, elaborata in urma rezultatelor testului genetic + consult

  Testul genetic analizeaza numeroase variatii ale genelor care regleaza alimentatia si stilul de viata printre care enumar:

  • metabolismul carbohidraților
  • predispoziția genetică la îngrășare
  • rezistența la insulină
  • metabolizarea grăsimiilor (dislipidemii)
  • capacitatea de detoxifiere a organismului
  • stresul oxidativ și capacitatea antioxidantă
  • inflamația bazală
  • metabolismul vit B și homocisteina (risc de infarct și
  • accident vascular)
  • sensibilitatea la sare
  • predispoziția spre hipertensiune
  • metabolsimul alcoolului
  • vitamina D
  • metabolsimul cafeinei
  • intoleranța la lactoză
  • intoleranța la gluten
  • hormonii de satietate si de foame
  • somn si ritmul circadian (direct implicate in apetit)

  Testul genetic nu este un diagnostic, ci arata predispoziția individului pe viață, la ce te poți aștepta. Genele nu se schimbă, cu ele ne naștem și suntem așa toată viața, de aceea testul genetic se face o dată în viață. Prin testul genetic vedem daca avem susceptibilitate intermediară sau ridicată în exprimarea anumitor gene sau dacă nu avem predispoziție spre exprimarea genei respective deloc. Pe baza acestor informații putem să individualizăm mult mai bine stilul de viață și la ce să fim cu precădere atenți, pentru ca stilul de viata influenteaza in proportie de 70-90% expresia genica si putem lucra pe acest aspect avand informatiile din urma testului.

  Cum se desfășoară :

  În cadrul pachetului, avem două întâlniri: prima, pentru recoltare probă (bucal, tampon steril, nimic invaziv), măsurători și analiza corporală completă cu aparatură de uz clinic de ultimă generație, Inbody 770, ma familiarizez cu stilul de viață al individului, pentru a putea elabora mai apoi dieta genetică într-un mod cât mai personalizat.

  La a doua întâlnire pacientul/clientul primește rezultatele testului cu dieta genetică elaborată și mai discutăm eventuale nelămuriri.

  Pentru persoanele din afara Clujului (din țară) și care nu se pot prezenta la cabinet, vor primi instructiuni pentru recoltarea probei și trimiterea probei. Consilierea se va face la distanță și vor primi o consultație de urmărire în plus. Analiza corporală nu se aplică, veti primi instrucțiuni și despre cum să vă luați măsurătorile.

  Cu acest pachet urmărim să dezvoltăm un stil de viață personalizat, mai exact, dar care să nu fie perceput drept ”cură” sau ”dietă”, ușor de implementat în viața de zi cu zi, în funcție de recomandările și informațiile primite, pentru a putea obține rezultate optime pe termen lung.

  Informatii despre testul genetic Fitness 

  —> Profilul rezistenta sau putere. Pe baza datelor genetice putem spune daca o persoana este orientate mai mult spre sporturi de putere sau de rezistenta. Este important pentru antrenament și sala de sport. De exemplu, dacă puneți accent pe cardio și, de fapt, ar trebui să puneți accent pe greutăți. Sau profilul genetic arată că e mai bine să fie combinate exercițiile cardio cu cele de forță.
  —> Potentialul aerobic VO2 maxim. VO2max este consumul maxim de oxigen realizabil în timpul exercițiilor fizice intense. Este considerat unul dintre cei mai buni indicatori măsurabili ai potențialului aerob al unei persoane și, prin urmare, al capacității sale de a efectua activități de rezistență. EuroFIT analizează unele gene care afectează capacitatea aerobă individuală și oferă potențialul VO2max care ar putea fi obținut cu un stil de viață sănătos, exerciții fizice regulate și o bună stare de fitness. Cu toate acestea, este teoretic posibil să atingeți valori chiar mai mari pe măsură ce forma fizică se îmbunătățește.
  În timpul unui exercițiu, consumul de oxigen crește pe măsură ce efortul devine mai intens până când atinge o valoare limită. Această valoare este influențată de genele noastre și de test. Fitness EuroFIT vă poate ajuta să aflați despre capacitatea aerobă naturală.

  –> Cardiofitness. Capacitatea organismului de a transfera oxigenul în mușchi este influențată de multe gene, care afectează fluxul sanguin, nivelul colesterolului HDL și echilibrul glicemic. Studiile științifice au arătat că unele persoane pot profita mai mult de antrenamentele de fitness cardio decât altele.
  Pulsul în repaus este un bun indicator al nivelului de fitness de bază. În general, pulsul ridicat în repaus poate însemna o stare de formă non-optimă. În timpul antrenamentului, încercați să vă mențineți ritmul cardiac între 60% și 80% din ritmul cardiac maxim, pe care îl puteți calcula cu ușurință dupa formulele Eurofit.

  –> Recuperarea dupa antrenament
  Recuperarea energiei este unul dintre cele mai importante aspecte ale programului de antrenament al oricărui sportiv. Când îți testezi corpul cu sesiuni de antrenament intens, este esențial să te reîncarci și să îți repare mușchii, astfel încât să fii pregătit pentru următorul efort fizic.
  Antrenorii și sportivii știu că carbohidrații sunt sursa optimă de energie pentru mușchi înainte și după exerciții fizice intense. În timpul unei sesiuni de antrenament intensă sau la o competiție solicitantă, corpul tău folosește carbohidrați pentru a produce energia necesară, ajungând să le consume. Este important să știți că mușchii sunt în mod special receptivi la aportul de noi carbohidrați între primele 30 de minute și 2 ore de la performanță. Pe lângă carbohidrați, există și alți factori nutriționali utili în recuperarea energiei: antioxidanții ajută la eliminarea radicalilor liberi care se formează în timpul activității și se pot acumula în timp, provocând mai multă oboseală și timpi de recuperare mai lungi. Acizii grași Omega-3 sunt la fel de importanți, deoarece facilitează realizarea timpilor normali de recuperare. Testul EuroFIT Fitness analizează genele implicate în îndepărtarea radicalilor liberi, în întărirea apărării imune și în recuperarea energiei.

  –> Predispozitia la accidentari
  Atunci când exersezi sau practici sport, accidentarea este întotdeauna după colț. Este, de asemenea, evident că unele persoane sunt mai predispuse la raniri decât altele, iar această variabilitate este parțial genetică. Cele mai frecvente leziuni sunt suportate de țesutul conjunctiv, în special de tendoanedar există și baze genetice pentru alte leziuni, cum ar fi întinderea ligamentelor, luxația umărului și osteoartrita. În acest domeniu, cercetarea este încă la început, dar sunt deja cunoscute mai multe gene pe care literatura științifică le-a descoperit implicate. În acest test, trei sunt analizate, alese pentru că sunt confirmate de mai multe studii științifice. Analiza integrează, de asemenea, efectul genelor implicate în răspunsul inflamator, care poate afecta timpii de recuperare după o leziune.

  Informații despre testul genetic Skin Aging

  –> Analizeaza genele corelate cu structura pielii si turnover-ul colagenului. Predispozitia la imbatranire precoce.
  –> Informații și sfaturi legate de stresul oxidativ și capacitatea de eliminare a radicalilor liberi
  –> Fenomenul de glicare (glicarea duce la rigidizarea structurilor de colagen si elastina si imbatranire precoce, aici vedem predispozitia dar si ceea ce puteti face prin stilul de viata antiageing ca să nu avem atîția produși de glicare avansată, care sunt cei mai comuni factori nutriționali, de exemplu, care duc la glicare si reducerea acestora)
  –> Hipertensiunea si tonusul vascular (extrem de important nu doar intern, ci vă gândiți și la microcirculația care iriga tenul și pielea și care facilitează precursorii necesari pentru menținerea tonsului cutanat).

  Testele genetice ne oferă informații prețioase despre predispoziție, ne ajută să vedem la ce trebuie să fim atenți și să ne formăm niște obiceiuri de stil de viață (cu toate aspectele ei) astfel încît să preîntâmpinăm îmbătrânirea precoce și să beneficiem de ceea ce se numește ”healthy aging”, adică o îmbătrânire sănătoasă… și cât de mult întârziată 🙂

  Cum te pot ajuta testele genetice

  Chiar dacă sună pretențios, testele genetice au o aplicabilitate practică imediată, iar consilierea pe baza rezultatelor îți vor clarifica drumul către un stil alimentar și de viață potrivit ție, personalizat și sănătos.

  Să-ți influentezi starea de sănătate prin alegerile alimentare

  Ce tip de activitate fizică ți se potrivește

  Dacă trebuie să fii atent la un aport mai mare din anumiți nutrienți, periodic.

  Cum să frânezi îmbătrânirea celulară și procesele degenerative