fbpx

Știați că moartea subită din cauze cardiace poate fi prevenită prin stil de viață (și dietetic) sănătos? Știați că vindecarea steatozei hepatice, cunoscută ca și ”ficat gras” este dependentă de alimentația corectă? Că nu medicamentele sunt soluția ideală și de durată pentru colesterolul mărit, ci alimentele? Că anumite probleme gastrointestinale, și, mai cu seamă intoleranțele alimentare, nu au alt remediu decât un regim alimentar adecvat? Că multe forme de cancer sunt cauzate de stilul de viață necorespunzător și favorizate/întreținute de alimentație neadecvată? Și să nu uităm de diabetul zaharat, de tip I și II, deși diferite, impun o monitorizare dietetică drastică? Știați că atunci când vorbim de alimentație, aceasta înseamnă sănătate, nu cure de slăbire/îngrășare?

De foarte multe ori, ca nutriționist-dietetician, mă lovesc de replica ”a, păi tu te ocupi cu persoanele obeze” – NU numai, obezitatea este doar o tulburare de metabolism, între atâtea, din cauza malnutriției (adică a nutriției proaste).

Știați că, atunci când vorbim despre educația în alimentație… nu avem despre ce vorbi? Pentru că nu avem așa ceva, la nivel macro? Jamie Oliver (vezi AICI) militează pentru introducerea educației alimentare în școli, și are nevoie de 1.000.000 de semnături până în 15 mai. Mai sunt nevoie de ceva mai mult de 200.000 și mai sunt câteva zile. Sunt convinsă că își creează un awarness grozav cu asta, dar dacă reușește, este un beneficiu pentru noi toți.

Semnează petiția și distribuie-o prietenilor tăi, fă-ți un selfie cu ”SIGN IT” și ”SHARE IT”, poate reușim să mișcăm ceva la nivel mondial, cred că e mai realizabil decât local.

 

Share This

Share this post with your friends!