fbpx

Se apropie sezonul cu miros de vin fiert cu scorțișoară, cozonac și voie bună. În luna Decembrie excesele culinare nu sunt nimic neobișnuit, pentru că de obicei mănânci peste necesități deoarece… este.

Macronutrienții majoritari care domină Sărbătorile sunt grăsimile și carbohidrații – în special cei veniți din zahăr și făina albă (considerați carbohidrați rafinați). Grăsimile se regăsesc atât în mâncare, cât și în deserturile de sezon, carbohidrații în proporția cea mai mare în deserturi. De mâncare avem nevoie pentru supraviețuirea speciei 🙂 , de deserturi ne-am putea lipsi sau le-am putea îmbunătăți profilul. Și ai mai multe variante pentru a nu avea o disponiblitate așa mare a alimentelor-desert.

Fie faci doar un fel de prăjitură (sau doar cozonacul sau checul) păstrând rețeta clasică, pentru confortul papilelor gustative

Fie faci câteva cu făină integrală total sau parțial, pentru a mai reduce din făina albă (considerat carbohidrat rafinat/simplu)

Fie înlocuiești zahărul total sau parțial, cu Greensugar simplu sau cu variantele noi cu arome naturale încorporate.

Este vorba despre Greensugar cu vanilie Bourbon, echivalentul zaharului vanilinat, dar de o calitate superioară. Eu folosesc Greensugar cu vanilie de când a apărut și îmi ușurează mult existența mai ales la pandișpanuri, pentru că are deja vanilie (naturala!).

Greensugar cu SCORȚIȘOARĂ și Greensugar cu ROM sunt două variante noi care de asemenea ușurează mult prepararea deserturilor și suntem chiar în sezonul perfect pentru ele. Le poți achiziționa de aici, cu cod de reducere ”sigina”.

O altă opțiune bună ar fi să nu faci deloc deserturi și să servești o porție de chec, cozonac sau prăjitură atunci ești în vizită și oricum nu e frumos să refuzi 🙂 Vei mânca astfel semnificativ mai puține calorii decât dacă ai desertul în casă, la discreție.

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
Programari Sigina @ Synobis Medical: 0749651957 | Programări consultații ONLINE aici.

Share This

Share this post with your friends!