fbpx

Stresul acut e firesc, însă stresul cronic, specific lumii actuale, nu este firesc, și ne dăunează. Stresul este factor de risc pentru foarte multe boli de stil de viață. Desigur, ideal ar fi să scăpăm de sursa stresului cronic, însă dacă acest lucru nu este posibil, vom căuta alternative sănătoase de susținere a organismului pentru a face față mai bine vieții de zi cu zi.

Între meditație, odihnă, sport și activități plăcute, suplimentele naturale pot să fie de un real folos. Dar cum știm ce să alegem, când există o diversitate atât de mare pe piață? Un supliment relaxant care merge la o persoană, nu merge la alta. Pentru că oamenii sunt diferiți și resimt diferit stresul, suplimentele potrivite pot să difere prin compoziția lor și acțiunea acesteia. Gama Relaxirem de la Laboratoarele Remedia oferă mai multe variante de relaxante, ale căror descriere o puteți citi în parte, la fiecare, pe site, însă aici aș enumera particularitățile după care mă ghidez eu în recomandarea acestora către pacienți (sau în uzul personal, la nevoie):

Relaxirem simplu și forte – ambele ajută mult în detensionarea la nivel superior, a mușchilor gâtului și mandibulei și în bruxism (scrâșnirea dinților pe fond de stres). Passiflora e ingredientul cheie aici, însă întotdeauna un complex, cum e Relaxirem, va fi mai puternic decât un compus singur. Dacă vă dor în permanență mușchii trapez/gâtului, mușchii mandibulei, acest produs este pentru Dvs.

Relaxirem cardio – este preferatul meu când este vorba de persoane dinamice, alfate permanent sub stres și cu tendință de a avea pusee hipertensive/ de a dezvolta hipertensiune arterială pe fond de stres. Combinația cu talpa gâștei și păducel calmează un puls neregulat și are acțiune vasodilatatoare , ceea ce îl face potrivit și pentru persoanele anxioase cu probleme de hiperventilare, tahicardie, extrasistole etc.

Relaxirem biotics (atât bluecalm, de zi, cât și bluenight, de noapte) sunt niște relaxante inovatoare care se pliază pe ultimele noutăți în materie de microbiom și probiotice. Acestea conțin, pe lângă complexul relaxant (de zi sau de noapte), două lanțuri de bacterii probiotice producătoare de substanțe care induc relaxare prin mecanism vagal (prin nervul vag, către creier). Este tot mai cunoscut faptul că microbiota intestinală joacă un rol crucial în sănătatea noastră, fie că vorbim de probleme metabolice, digestive și intestinale, imunitare sau neuropsihiatrice. Microbiomul are o influență crucială asupra stării noastre de spirit, iar lanțurile bacteriene din Relaxirem Biotics țintesc exact acolo.

Acum, analizează în ce fel are impact stresul asupra ta – dureri de cap? Tensiune musclară? Anxietate? Insomnii? Hipertensiune arterială? Palpitații? Astfel vei putea alege relaxantul potrivit nevoilor tale.

Dacă ești curios/curioasă să le încerci, poți beneficia de o reducere de 10% cu cod ”sigina” la orice comandă pe site-ul LABORATOARELE REMEDIA – spune-le și prietenilor și cunoștințelor tale.

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician de 10 ani
Programari Sigina @ Synobis Medical: 0749651957 | Programări consultații ONLINE aici.

Share This

Share this post with your friends!