fbpx

Necesitatea de a reduce zahărul adăugat din alimentație ne-a îndreptat către utilizarea îndulcitorilor naturali necalorigeni, ca alternativă. Îndulcitorii naturali cei mai utilizați sunt cei pe bază de steviozide din stevia rebaudiana sau polialcolii (eritritol, maltitol, lactitol, xilitol). Dintre polialcooli, eritritolul este singurul care se excretă nemetabolizat, deci are zero indice glicemic.

În formula îndulcitorului Greensugar se îmbină cu succes cele mai calitative steviozide din stevia și eritritolul pentru a oferi cea mai apropiată experiență gustativă de zahăr, dar fără daunele produse de excesul acestuia. Steviozida Reb A a fost mult timp vedeta formulei, până la cea mai recentă actualizare a formulei: Reb M, obținută prin bioconversie (printr-un procedeu enzimatic) din Reb A.

Green Sugar premium difera de cel clasic prin:

– puterea de îndulcire dublă, datorita compozitiei mai mari de Stevia

– extractul de Stevia folosit este Reb. M, in timp ce in cel clasic este Reb. A

Reb.M este un extract extrem de exclusivist, gasindu-se cam 0.01% in frunza de stevia, in timp ce Reb.A se gaseste in proportie de 5-15%. Astfel că Reb M e convertit din Reb. A conform procedeului menționat mai sus. Reb.M este complet dulce, lipsit de aftertaste.

Greensugar, în toate variantele sale (Premiu, Gold, Clasic) poate fi folosit în siguranță fiind compus completamente din îndulcitori naturali. El e potrivit și pentru copii, chiar dacă vorbim de o înlocuire parțială și nu totală a zahărului.

În ciuda diverselor voci, cantitatea ingerată de steviozide sau eritritol este mult prea mică pentru a genera orice alte efecte farmacologice. Deci, și de Greensugar. Alți polialcoli – xilitol, maltitol pot avea însă efect laxativ, în anumite cantități. Efectele negative asupra sănătății au fost atribuite doar îndulcitorilor artificiali, nu și celor naturali.

Pentru mai multe informații privind siguranța utlizării eritritolului, accesați acest link.

Un aspect pentru care apreciez mai mult îndulcitorii cu steviozide e că industria stevia rebaudiana e mult mai prietenoasă cu mediul decât industria zahărului. Acesta nu va dispărea niciodată complet, și nici nu este cazul, dar reducerea lui este binevenită pentru noi, fiecare, individual și pentru planetă.

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
Programari Sigina @ Synobis Medical: 0749651957 | Programări consultații ONLINE aici. 

Share This

Share this post with your friends!