fbpx

Fibrele sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă și lipsa lor duce la dezechilibre – de la cele mai ușoare, cum sunt cele de tranzit intestinal, la cele mai grave implicând disbioza intestinală. Nu suntem făcuți să consumăm alimente sărace în fibre, suntem construiți să consumăm alimente integrale – cele din zona vegetală cam toate asigură un aport de fibre optim dacă le consumăm zilnic, la fiecare masă. Alimentația modernă – cu multă făina albă sau neagră (pizza, paste, patiserie dulce sau sărată), prăjelile – nu asigură fibre. Cu cele câteva legume pe care ne străduim să le mâncăm, abia atingem un minim , insuficient, deoarece trebuie să acumulăm 25-30 g de fibre pe zi. Așadar, necesarul de fibre se face greu chiar și mâncând conștient, până când ne intră în rutină.

Avem două tipuri mari de fibre: solubile și insolubile. Cele solubile (din unele semințe fructe, leguminoase, legume, zarzavat) se transformă în geluri și sunt mai blânde cu intestinul. Cele insolubile oferă consitență scaunului și sunt mai rugoase. Ele se găsesc în special în cerealiere și le recunoașteți fiind mai ”lemnoase” (tărâțe, musli, cereale integrale). Ambele tipuri sunt necesare, în proporții variabile legate de stilul de viață. De exemplu, pentru omul modern, cu tranzit lent, este nevoie de mai multe fibre solubile, pentru un tranzit mai facil (multe legume, zarzavaturi), deoarece prea multe fibre insolubile pot agrava starea de constipare. Putem profita de diversitatea de zarzavaturi dar și de unele suplimente specifice fortificate cu fibre pentru a ne întruni necesarul de fibre și a avea un tranzit și o digestie optime.

Greensugar are un nou îndulcitor în portofoliu, îmbogățit cu fibre de acacia, niște fibre solubile cu mare toleranță digestivă. Acestea provin din seva unui arbore înrudit cu salcâmul și e o fibră gel, blândă cu intestinul omului modern sau cu un intestin sensibil, care nu are nevoie de agresiunea mecanică a fibrelor celulozice. Avem 13 g de fibre pe 100 g Greensugar, așa că dacă deja folosiți îndulcitorul în loc de zahăr, acum aveți un motiv în plus să folosiți Greensugar cu cu fibre, un produs fără contaminare cu gluten (pentru cei cu sensibilitate la gluten). Găsiți aici și un pachet ”must have”, cu cod de reducere ”sigina”.

Share This

Share this post with your friends!