fbpx

Se fac câțiva ani buni de când folosesc îndulcitorul pentru dulcețuri Greensugar, inițial formulat cu agaragar. Noul gelifiant cu pectină însă se dorește a fi mai ușor de folosit în gelifierea conservelor de fructe. Ce este pectina? Pectina este o fibră alimentară solubilă din clasa polizaharidelor, care se găsește în pereții și miezul fructelor, oferind structură. Unele din cele mai abundente fructe în pectină sunt ananasul și mărul. Atunci când muști dintr-un măr tare și crocant, știi că pectina e în mare formă acolo.

Când pectina se combină cu zaharurile simple (glucoza, fructoza naturală din fructe) și cu acizii din fructe, oferă acea structură gelatinoasă la răcire. Formula Greensugar îmbină calitățile gelifiante ale pectinei cu îndulcitorul necalorigen astfel încât nu mai e cazul să adaugi zahăr în preparat.

Dulcețuri fără zahăr

Poți înlocui cu succes zahărul în conservele de fructe – gemuri, dulcețuri și chiar compoturi total sau parțial. Dacă se realizează corect procedurile de sterilizare și umplere a recipientelor, conservele de fructe țin fără probleme și la înlocuirea totală a zahărului. De ce ai înlocui complet zahărul? Deoarece, cu Greensugar gelifiant pentru dulcețuri obții același gust clasic dulce, dar la mult mai puține zaharuri. Rămâi doar cu zaharurile prezente la modul natural în fructe, și acelea concentrate destul de mult. Chiar și fără zahar, o dulceață e un produs dulce concentrat. Dar măcar nu ai zaharuri adăugate.

Îngrașă mai puțin o dulceață fără zahăr?

Cum am menționat mai sus, o dulceață de fructe vine cu zaharurile proprii concentrate, la care adăugăm restul produselor cu care consumăm dulceața: pâine, produse de casă (clătite, rulade, pandispanuri – făină, în general) însoțite de grăsimi (unt de obicei). Deci, îngrașă aproape la fel dacă nu avem grijă la cantitate, însă beneficiul e că nu avem un indice glicemic atât de mare (nu ne dăm glicemia și insulinemia peste cap atât de mult ca și cu produsul clasic cu zahăr). Faptul de a prepara dulciurile cu Greensugar nu este o scuză în a consuma mai mult sau mai des deserturi. Ca o concluzie impactul metabolic nu e atât de rău ca și la dulcețurile cu zahăr, dar tot trebuie să ai grijă la cât mănțnci, căci dulciurile sunt un accesoriu alimentar, nu înlocuiesc mâncarea.

Cum să începi cu Greensugar gelifiant?

M-am tot gândit în ce perioada a anului ar fi bine să vă pomenesc de acest ajutor dietetic și am decis că acum e cel mai potrivit, înainte de apariția fructelor de sezon, să aveți timp să vă pregătiți de testare 🙂 Prima mea dulceață complet fără zahăr, cu Greensugar gelifiant a fost dulceața de capșuni și a fost un succes. Încet, am prins încredere să folosesc gelifiantul la mai multe fructe, uneori parțial, alteori total. La dulceața de prune am folosit chiar Greensugar Gold, pentru că nu doream să se gelifieze prea mult și ea e dulce oricum. Deci puteți testa și variante fără gelifiant, puteți începe prin înlocuire parțiala. Am mai pus dulceață de coacăze, argișe, gutui, caise și compoturi în variante de 1/2 Gs și restul zahăr. Numai respectând indicațiile de pe ambalaj și experimentând poți ajunge la formula optimă pentru tine.

Produsele zaharoase (orice conținând zahăr, miere agave artțar sau alte siropuri îndulcitoare) pot fi îmbunătățite ca impact glicemic în mod radical înlocuind total sau parțial zaharurile adăugate.

Vezi produsele potrivite pentru tine aici. Beneficiezi de -5% reducere cu cod SIGINA la orice comandă făcută pe site. 

Precauții: pectina leagă o parte din grăsimile ingerate și elimină din organism, aici intrând și compușii benefici cu structură liposolubilă, cum ar fi betacarotenul și scade biodisponibilitatea anumitor medicamente (digoxina – inimă, statine – colesterol). Un consum redus (de poftă) nu ar trebui să reprezinte o problemă (ex. o felie de pâine cu unt și dulceață cu pectină din când în când).

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
Programari Sigina @ Synobis Medical: 0749651957 | Programări consultații ONLINE aici.

Share This

Share this post with your friends!