fbpx

Bujorii de gradina au fost fara doar si poate cel mai spectaculos buchet de flori primite sezonul acesta, pana acum. N-am mai avut bujori atat de parfumati. Au fost absolut superbi. 

Mi-am dorit sa le pastrez aroma pentru cat mai mult timp, asa ca am incercat pentru prima oara o dulceata din petale. Deoarece reteta avea enorm de mult zahar, am folosit parte Greensugar gelifiant, perfect pentru a crea acel jeleu moale, aromat si delicios. Noul gelifiant Greensugar cu pectina din citrice e must have pentru sezonul dulceturilor si foarte usor de folosit, gata indulcit, cu zero zahar. 

Mi-am dorit sa le pastrez aroma pentru cat mai mult timp, asa ca am incercat pentru prima oara o dulceata din petale. Deoarece reteta avea enorm de mult zahar, am folosit parte green sugar gelifiant, perfect pentru a crea acel jeleu moale, aromat si delicios. Noul gelifiant green sugar cu pectina din citrice e must have pentru sezonul dulceturilor si foarte usor de folosit, gata indulcit, cu zero zahar. 

Reteta originala avea 200 g petale, 2 lamai, 1 l apa si 1 kg zahar. Pentru ca petalele de flori nu au nici corp, nici zaharuri la modul natural cum au fructele, am pastrat doar 300 g zahar si am adaugat 50-70 g gelifiant cu pectina. Am urmat exact reteta, care a decurs cam asa: 

Am spalat bujorii cu jet de apa, i-am lasat in vaza dar am asteptat pana au inceput sa cada petalele. Chiar si asa, au avut o o aroma dementiala. Am strans si desprins 200 g petale pe care le-am pus intr-un bol de inox, masate cu sucul a doua lamai, la frigider (trebuia o ora, dar le-am lasat o zi ca nu am avut timp sa le termin). 

Intr-o oala am pus apa cu cele 300 g zahar, si am fiert pana a scazut la 3/4. Apoi am adaugat petalele, cu zeama de la inca o lamaie (da, eu am folosit 3 lamai) si le-am lasat sa fiarba 10 minute. Din care, ultimele 3 minute am adaugat cele 70 g gelifiant greensugar cu pectina si le-am lasat sa fiarba impreuna pana cand am vazut ca gelifiantul incepe sa se ingroase, si le-am luat imediat de pe foc. Am turnat dulceata in borcane sterilizate in prealabil. 

Ar fi iesit 3 borcane mici, dar am pastrat si pentru degustare. A iesit perfecta ca si textura, culoare aroma si dulceata. Doamne, cum miroase! Este insa un singur rateu: a iesit putin amaruie, si suspectez petalele mov inchis, aduse de la dorna. Bujorii de la dorna, desi nepesticizati si crescuti natural, nu au miros aproape deloc. Data viitoare voi incerca doar cu petalele aromate. Si socata mi-a iesit amara anul acesta. Mai incercam.

Dacă vă doriți să reduceri zahărul adăugat din dulcețuri și gemuri, total sau parțial, găsiți aici Greensugar gelifiant cu cod de reducere sigina. Vine cu instrucțiuni exacte de utilizare pe ambalaj, așa că și o negospodină se poate descurca ușor!

gelifiant greensugar

Share This

Share this post with your friends!