fbpx

Zahărul nu e atât de dăunător pentru caloriile pe care le aduce cât e pentru impactul pe care îl are în organismul nostru din punct de vedere metabolic și neurochimic. Faptul de a reduce cantitatea de zahar adăugat în viața noastră și chiar a-l elimina complet oferă o serie de beneficii de la sănătatea generală, fizică și psihoemotională la antiaging, adică frânarea îmbătrânirii.

Dar acum sunt aici pentru două rețete de weekend pe care le-am făcut, nu pentru teorie 🙂 cu Greensugar zero zahar, zero indice glicemic 🙂

Pandispan cu cirese. Al meu cu faina fara gluten, voi – cu ce faina doriti, tinand cont ca faina integrala absoarbe mai mult lichid, deci veti folosi o cantitate mai mica decat cantitatea de faina alba recomandata in reteta pe care o urmati (cam cu 100 g mai putin). Scapati de zahar si puneti 1/2 sub cantitatea de zahar recomandata, Greensugar. Adica, daca trebuie sa puneti 200 g zahar, voi puneti nu 100 GS, ci vreo 70 g pentru ca are o putere de indulcire foarte mare. Pana va obisnuiti, puteti pune parte zahar, parte GS. De exemplu: daca reteta zice 200 g zahar, voi puneti 50 GS si 50 zahar. Ba puteti pune si 2 pliculete de zahar vanilat clasic sau GS Vanilie Bourbon. In rest, urmati reteta pe care o aveti in fata.


Primul meu tort (ever). Este un tort diplomat cu fructe, noi am crescut fara cultura dulcelui in familie, dar am facut acum un experiment pentru pacientii mei 🙂 
Si o incercare de a folosi minunatul Greensugar GELIFIANT pentru gemuri si dulceturi si la altceva decat… dulceturi. Uite ca a iesit, ZERO zahar adăugat, doar piscoturi ca nu am vrut sa schimb din prima multe la reteta, si sa risc sa nu iasa. La fel va sfatuiesc si pe voi, nu modificati din prima incercare mai mult de 1 ingredient (si tipul de faina, si zaharul si low everything), ci mergeti treptat, sa vedeti cum va iese. Acum am avut focus pe inlocuirea zaharului. 

Reteta mea: puneti 2 pliculete de gelatina in apa calduta, la hidratat, impreuna cu 100 g GS gelifiant (reteta recomanda 200 g zahar incorporate in crema de mai jos, se poate incorpora si gelifiantul in crema). 

Crema: 5 galbenusuri, 2 linguri faina alba normala SAU amidon, 1 esenta de lamaie – se omogenizeaza – se incorporeaza treptat 300-400 ml lapte. Se amesteca toate pana devine o masa lichida omogena, se amesteca continuu la foc MIC pana da in clocot, avand grija sa nu se separe crema. Veti vedea ca se ingroasa nitel – se pune deoparte apoi la racit, sa fie CALDUTA, nu fierbinte.

In paralel, faceti spuma din 500 ml frisca neindulcita (atentie, trebuie sa fie de la frigider, RECE, ca altfel va iese un unt fenomenal, dar nu e ce trebuie aici ?). Dupa ce ati facut frisca, reveniti la crema – incorporati gelatina si gelifiantul hidratate cat e crema calduta (dar nu fierbinte). Amestecati cu telul cu RABDARE ?, ca poate dura un pic. Dupa ce s-a omogenizat gelatina, incorporati frisca. Omogenizati manual tot, doar cand faceti frisca spuma folositi mixer.

Eu am pus in ce am avut strat de fructe (orice acrisor), astfel: strat de fructe, strat de crema, fructe, iar crema; apoi, peste, am asezat piscoturile scaldate unul cate unul in zeama de pe ananasul la conserva (voi puteti si cu zeama de lamaie). Gata, frigider overnight sa se intareasca. 

A doua zi am intors tortul ca piscoturile sa serveasca drept blat, la baza, si primul strat de fructe sa ajute tortul sa „iasa” din tava de yena (nu am ustensile de dulciuri, daca nu prea suntem amatori 😀 )

Lasati poze in comentarii cand va hotarati sa incercati reteta cu Greensugar Gelifiant, sunt curioasa daca si voi va veti indragosti de el asa cum am facut-o eu, de 4 ani incoace. Doar ca, de la dulceturi, gemuri si compoturi, i-am gasit o noua utilitate – torturile 🙂 

Nu uitati ca aveti 5% reducere cu cod sigina la orice comanda de pe greensugar.ro sau Laboratoarele Remedia. Și nu uitați că sunt producători români, preferați produsele autohtone celor din import 🙂

Consiliere la distanță/ONLINE: vezi condiții aici.

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
Programari: 0749651957 (Synobis Medical)

Asa imi tin eu GS vrac <3

Share This

Share this post with your friends!