fbpx

…Dacă nu acum, atunci când – tort cu vișine? 😀 În varianta dietetică pentru cei care nu pot consuma gluten, dar și pentru toti aceia care nu doresc zahăr!

Tort diplomat cu visine, zero zahar, zero gluten!

Blat (ca orice pandispan): 3 oua intregi + 70 g @greensugar pudra + 1 praf de copt + 50 g unt + lapte 300-500 ml (in functie de cat absoarbe tipul de faina folosit), esenta vanilie + faina cam 400 g (aceeasi poveste). Atentie la cum se ingroasa tipul de faina folosit, consistenta sa fie semisolida. Ca la orice pandispan. 

Blatul l-am facut cu o zi inainte si l-am taiat de aprox un cm grosime.

Puneti la hidratat in apa calduta 2 plicuri gelatina (total 20 g). Intre timp, va ocupati de crema. 

Crema: 5 galbenusuri + 100 g Greensugar Gelifiant + 1 esenta lamaie – se omogenizeaza bine cu telul. Se incorporeaza 400 ml lapte treptat, amestecand mereu. 

Se da la foc mic sau se pune pe baie marina, sa nu se prinda de fundul oalei, amestecand mereu, pana cand incepe sa se ingroase compozitia. Se va ingrosa de la gelifiantul Greensugar (care e o formula special conceputa pentru dulceturi, dar noi ii extindem utilizarea)

Se lasa apoi crema la racit, pana cand e calduta, nu fierbinte. In timp ce crema se raceste, pregatiti frisca neindulcita, 500 ml, cu mixerul. Doar la frisca folositi mixerul, in rest folositi doar telul. 

Dupa ce crema nu mai e fierbinte, ci doar calda, incorporati gelatina hidratata. Amestecati cu telul, cu multa rabdare, pana cand se omogenizeaza perfect. 

Dupa ce gelatina a fost incorporata in crema, adaugati frisca si omogenizati bine de tot, din nou. Gata, crema este gata!

Pregatiti tava, eu am pus folie pe ea sa pot intoarce tortul, insa daca puneti fructele primele, acestea nu vor adera la tava si veti putea intoarce tortul fara probleme. Eu am pus un strat gros de visine carora le-am scos in prealabil samburii, ca tot e sezon si e nevoie de fructe acrisoare la acest tort. Apoi am nivelat crema. Peste crema am pus rondele de ananas (conserva), peste crema cu rondele am pus blatul, pe care l-am insiropat in situ cu zeama din conserva de ananas. Am presat putin sa se aseze toate „in place”, am pus folie peste, am dat la frigider peste noapte. A doua zi l-am intors si l-am servit.

Nefiind amatoare de dulciuri si fara experienta in ele, m-am axat mai mult pe reteta si sa iasa bine decat pe partea estetica. De bun, a iesit foarte bun, nicio diferenta ca gust la crema fata de varianta cu zahar.

Atentie! Dietetic nu inseamna ca putem manca oricat, ”ca nu ingrasa”. Tortul diplomat e in special sursa de grasimi (frisca, oua) si e o mica bombita calorica, dar, fara zahar, nu intretine asa-cunoscuta adictie de zahar si e ceva mai sanatos. Totusi – felia, nu tava 🙂 Pofta buna!

Cod de reducere ”sigina” -5% la orice comanda pe greensugar.ro, o sa va indragostiti de gelifiantul pentru gemuri, dulceturi si compoturi si, pare-se, bun si pentru deserturile care necesita gelatina.

Consiliere la distanță/ONLINE: vezi condiții aici.

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
Programari: 0749651957 (Synobis Medical)

Share This

Share this post with your friends!