fbpx

Informații despre testul genetic EuroFit

–> Profilul rezistenta sau putere. Pe baza datelor genetice putem spune daca o persoana este orientate mai mult spre sporturi de putere sau de rezistenta. Este important pt antrenament si sala. Ca poate omul face doar cardio dar de fapt e mai bine sa lucreze cu greutati. Sau poate e bine sa le combine
–> Potentialul aerobic VO2 maxim. VO2max este consumul maxim de oxigen realizabil în timpul exercițiilor fizice intense. Este considerat unul dintre cei mai buni indicatori măsurabili ai potențialului aerob al unei persoane și, prin urmare, al capacității sale de a efectua activități de rezistență. EuroFIT analizează unele gene care afectează capacitatea aerobă individuală și oferă potențialul VO2max care ar putea fi obținut cu un stil de viață sănătos, exerciții fizice regulate și o bună stare de fitness. Cu toate acestea, este teoretic posibil să atingeți valori chiar mai mari pe măsură ce forma fizică se îmbunătățește.
În timpul unui exercițiu, consumul de oxigen crește pe măsură ce efortul devine mai intens până când atinge o valoare limită. Această valoare este influențată de genele noastre și de test. Fitness EuroFIT vă poate ajuta să aflați despre capacitatea aerobă naturală.

–> Cardiofitness. Capacitatea organismului de a transfera oxigenul în mușchi este influențată de multe gene, care afectează fluxul sanguin, nivelul colesterolului HDL și echilibrul glicemic. Studiile științifice au arătat că unele persoane pot profita mai mult de antrenamentele de fitness cardio decât altele.
Pulsul în repaus este un bun indicator al nivelului de fitness de bază. În general, pulsul ridicat în repaus poate însemna o stare de formă non-optimă. În timpul antrenamentului, încercați să vă mențineți ritmul cardiac între 60% și 80% din ritmul cardiac maxim, pe care îl puteți calcula cu ușurință dupa formulele Eurofit.

–> Recuperarea dupa antrenament
Recuperarea energiei este unul dintre cele mai importante aspecte ale programului de antrenament al oricărui sportiv. Când îți testezi corpul cu sesiuni de antrenament intens, este esențial să te reîncarci și să îți repare mușchii, astfel încât să fii pregătit pentru următorul efort fizic.
Antrenorii și sportivii știu că carbohidrații sunt sursa optimă de energie pentru mușchi înainte și după exerciții fizice intense. În timpul unei sesiuni de antrenament intensă sau la o competiție solicitantă, corpul tău folosește carbohidrați pentru a produce energia necesară, ajungând să le consume. Este important să știți că mușchii sunt în mod special receptivi la aportul de noi carbohidrați între primele 30 de minute și 2 ore de la performanță. Pe lângă carbohidrați, există și alți factori nutriționali utili în recuperarea energiei: antioxidanții ajută la eliminarea radicalilor liberi care se formează în timpul activității și se pot acumula în timp, provocând mai multă oboseală și timpi de recuperare mai lungi. Acizii grași Omega-3 sunt la fel de importanți, deoarece facilitează realizarea timpilor normali de recuperare. Testul EuroFIT Fitness analizează genele implicate în îndepărtarea radicalilor liberi, în întărirea apărării imune și în recuperarea energiei.

–> Predispozitia la accidentari
Atunci când exersezi sau practici sport, accidentarea este întotdeauna după colț. Este, de asemenea, evident că unele persoane sunt mai predispuse la raniri decât altele, iar această variabilitate este parțial genetică. Cele mai frecvente leziuni sunt suportate de țesutul conjunctiv, în special de tendoanedar există și baze genetice pentru alte leziuni, cum ar fi întinderea ligamentelor, luxația umărului și osteoartrita. În acest domeniu, cercetarea este încă la început, dar sunt deja cunoscute mai multe gene pe care literatura științifică le-a descoperit implicate. În acest test, trei sunt analizate, alese pentru că sunt confirmate de mai multe studii științifice. Analiza integrează, de asemenea, efectul genelor implicate în răspunsul inflamator, care poate afecta timpii de recuperare după o leziune.

Pachet: 699 euro

2 intalniri

Analiza Corporala complexa (Inbody 770)

test + interpretare

Consiliere nutritionala + plan alimentar adaptat rezultatelor

Informații despre testul genetic Skin Aging

–> Analizeaza genele corelate cu structura pielii si turnover-ul colagenului. Predispozitia la imbatranire precoce.
–> Informații și sfaturi legate de stresul oxidativ și capacitatea de eliminare a radicalilor liberi
–> Fenomenul de glicare (glicarea duce la rigidizarea structurilor de colagen si elastina si imbatranire precoce, aici vedem predispozitia dar si ceea ce puteti face prin stilul de viata antiageing ca să nu avem atîția produși de glicare avansată, care sunt cei mai comuni factori nutriționali, de exemplu, care duc la glicare si reducerea acestora)
–> Hipertensiunea si tonusul vascular (extrem de important nu doar intern, ci vă gândiți și la microcirculația care iriga tenul și pielea și care facilitează precursorii necesari pentru menținerea tonsului cutanat).

Testele genetice ne oferă informații prețioase despre predispoziție, ne ajută să vedem la ce trebuie să fim atenți și să ne formăm niște obiceiuri de stil de viață (cu toate aspectele ei) astfel încît să preîntâmpinăm îmbătrânirea precoce și să beneficiem de ceea ce se numește ”healthy aging”, adică o îmbătrânire sănătoasă… și cât de mult întârziată 🙂

Atentie, te poate interesa si postarea Preventia imbatranirii (antiaging) – mai ales nutritie! 

Pachet: 699 euro

2 intalniri

Analiza Corporala complexa (Inbody 770)

test + interpretare

Consiliere nutritionala antiage + plan alimentar adaptat rezultatelor

Plata se face la recepție Synobis, în lei, la cursul BT din ziua respectivă. 

P.S. Pot beneficia de pachet și persoanele aflate la distanță față de Cluj, îmi scrieți în privat și vă explic cum procedăm.

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
Programari: 0749651957 (Synobis Medical)
Consiliere la distanță (din țară): vezi condiții aici.

Share This

Share this post with your friends!