DietGenes – dieta genetică

ADN-ul nostru este format din peste 23.000 de gene care ne dirijează organismul. Moștenirea genetică nu se schimbă niciodată, dar mediul în care trăim poate să o îi influnțeze expresia în mod considerabil. Unul din factorii de mediu cu impact major asupra organismului este stilul de viață.

Nutrigenetica este știința nutriției ce analizează impactul nutrienților și altor componente ale dietei asupra expresiei genice legate de starea de sănătate sau de boală a organismului.  Pentru că moștenirea genetică este unică, și profilul nutrigenetic este unic. Această variabilitate genetică individuală se poate afla în urma unui test genetic, pentru a putea stabili o dietă genetică. Recoltarea probei se face cu ajutorul unui tampon bucal, pentru care este necesar acordul scris al pacientului. Proba se trimite la laboratorul care va analiza nutrigenele și rezultatele, împreună cu interpretarea, se ridica de la noi, împreună cu planul alimentar genetic.

Testele genetice arată o predispoziție. Putem vedea cum stăm cu genele care metabolizează carbohidrații, grăsimile, cu absorbția anumitor nutrienți (vitamine, minerale) sau cum răspune organismul nostru la exercițiul fizic. De exemplu, produşii rezultaţi din digestie trebuie să treacă din intestin în sânge. Există proteine transportoare care duc nutrienții în sânge. Dacă eficiența proteinei transportoare e mare, persoana beneficiază la maxim de pe urma nutrienților, dacă eficiența este scăzută, și absorbția nutrientului va fi scăzută (ex. utilizarea carbohidraților sau a grăsimilor).

Testele pe care le executăm se bazează pe analizarea polimorfismelor genetice care exercită un rol important în procesele inflamatorii de dezintoxicare, activităţi antioxidante, sensibilitatea la insulină, starea de sănătate a inimii şi oaselor şi verificarea în mod definitiv a predispoziției la celiachie (intoleranţa la gluten), lactoză şi cafeină.

Testul DietGenes analizează 26 variaţii genetice care vor servi la estimarea sensibilităţii individuale la carbohidraţi rafinaţi, grăsimi saturate şi exerciţiu fizic. Sunt analizate intoleranta la lactoza si glutine (predispozitia la celiachie). Testul a fost creat de dr. Keith Grimaldi, unul dintre cei mai importanți cercetători ai lumii in domeniul nutrigeneticii, creatorul primului test genetic de nutrigene.

Testul costă 499 euro, include dieta genetică elaborată ulterior primirii rezultatelor. Recoltarea se poate face momentan la Synobis Medical, pe bază de programare la 0749651957. Plata se face în avans, prin transfer bancar sau la recepția Synobis Medical (cash sau card).

Persoanele care mă urmăresc aici, pe blog, pot achiziționa testul+dieta genetică la 399 lei doar până la 1 mai 2018!

© Sigina Pop, Nutritionist-Dietetician
Programari: 0749651957 (Synobis Medical)
Consiliere la distanță: vezi condiții